Επιμένουν στο θέμα της ασυλίας των ξένων του ΤΑΙΠΕΔ οι εταίροι για να εκταμιευτεί η δόση

Τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ασυλία των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ που είναι αντιμέτωποι με ποινική δίωξη για την υπόθεση του sale and lease back ακινήτων του Δημοσίου περιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι προκειμένου να ανάψουν “πράσινο φως” στην εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ ευρώ.

Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς για το πότε θα δοθούν τα χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα ο κ. Ντομπρόβσκις εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες το ζήτημα θα λυθεί ώστε να υπάρξει έγκαιρη εκταμίευση

της δόσης των δανείων. «Τα πράγματα βρίσκονται στον σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο», πρόσθεσε.

Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group για να εξεταστεί η πλήρης εκπλήρωση των 140 προαπαιτουμένων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των χρημάτων από το ESM, αφού βέβαια προηγηθεί και η διαδικασία έγκρισης απ' τα εθνικά κοινοβούλια.

Το πρωί Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσε ότι η έγκριση θα δοθεί μετά το Eurogroup της 10ης Ιουλίου και πως δεν υπάρχει ανησυχία για την εκταμίευση της δόσης. Σημείωνε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα θα πέσουν και οι υπογραφές για την κατ' αρχήν συμφωνία με το ΔΝΤ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διεφάνη και απ' τις δηλώσεις του Ισπανού υπ. Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup κάποιες χώρες είναι αποφασισμένες ακόμα και να θέσουν βέτο στη συμφωνία στην περίπτωση που δεν επιλυθεί και το ζήτημα των ποινικών διώξεων κατά των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. Κάτι που ανάγκασε το Μαξίμου τότε να δηλώσει ότι το ζήτημα θα επιλυθεί παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συνιστά ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα