Επικοινωνιακά τερτίπια στο παρά 5' του Εurogroup

Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν στην παραπομπή της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς έτσι η κυβέρνηση θα δείξει ότι «το παλεύει μέχρι τέλους»

Του Γιώργου Σώζου

Διχασμένη είναι η κυβέρνηση εν όψει του σημερινού Eurogroup, καθώς διατυπώνονται δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει το θέμα σήμερα ή να το παραπέμψει στη Σύνοδο Κορυφής και η απόφαση για το δέον γενέσθαι εναπόκειται στον πρωθυπουργό.

Η πρώτη άποψη, την οποία συμμερίζεται το οικονομικό επιτελείο είναι ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία σήμερα, καθώς έχει γίνει ξεκάθαρο από την πλευρά

των δανειστών ότι η καθυστέρηση δεν θα προσφέρει τίποτα επί της ουσίας, ενώ αντιθέτως θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία.

Στον αντίποδα, ορισμένα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί καλύτερο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τις 17 Ιουλίου που πρέπει να γίνουν οι πληρωμές για τα ομόλογα που λήγουν.

Οι θιασώτες της παραπομπής στη Σύνοδο Κορυφής φέρονται να πιστεύουν ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει θετικά αποτελέσματα και σε επίπεδο επικοινωνίας, καθώς θα δείξει ότι η κυβέρνηση «το παλεύει μέχρι τέλους». Αντιθέτως όσοι πιστεύουν ότι το ζήτημα πρέπει να κλείσει υποστηρίζουν ότι η παράταση της εκκρεμότητας θα ανεβάσει την και πάλι την αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα να πληγεί ο ρυθμός ανάπτυξης και το δεύτερο εξάμηνο τη στιγμή που ο πήχης για το ΑΕΠ έχει κατέβει χαμηλότερα από ότι προέβλεπε ο προϋπολογισμός.

Γ. ΣΩΖΟΣ
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα