Επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα

Περιορισμένες κινήσεις καταγράφονται σήμερα στις ευρωαγορές εν μέσω φόβων για μια πιθανή παγκόσμια ύφεση, ενώ, την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,10% στις 374,70 μονάδες με τους μεγαλύτερους δείκτες σε μεικτό έδαφος

Στη Βρετανία ο FTSE 100 με άνοδο 0,19%, στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί 0,20%, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται 0,11%, στην Ιταλία ο FTSE MIB χάνει 0,14% και στην Ισπανία

ο ΙΒΕΧ 35 με πτώση 0,21%.

Στο μεταξύ, οι τιμές των εμπορευμάτων αυξάνονται σήμερα λόγω της συνέχισης της μείωσης παραγωγής του «μαύρου χρυσού».

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η Ocado κάνει άλμα 4,6% μετά την υπογραφή συνεργασίας με την αυστραλιανή Coles στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η μετοχή της Convatec ενισχύθηκε κατά 8% μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων EGT.

Γενικότερα, οι traders επηρεάστηκαν από τις αγορές ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, καθώς αυτές αποτελούν σημαντικό δείκτη για το οικονομικό κλίμα που επικρατεί.

Μέρος της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων αντιστράφηκε την Παρασκευή, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κάτω από αυτή των τρίμηνων τίτλων για πρώτη φορά από τα μέσα του 2007. Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων γενικά θεωρείται ως ένδειξη ότι πλησιάζει ύφεση. Τη Δευτέρα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017, την Τρίτη ωστόσο ενισχύθηκε στο 2,439%.

Πίσω στην Ευρώπη, τα βλέμματα και σήμερα είναι στο Brexit, όπου η Βουλή των Κοινοτήτων παίρνει πλέον τον έλεγχο της όλης διαδικασίας από την κυβέρνησης της Μέι, γεγονός που συνιστά μια νέα ήττα για τη Βρετανή πρωθυπουργό.

Σε άλλα πολιτικά νέα, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping επισκέφθηκε τη Γαλλία. Οι δυο χώρες υπέγραψαν 15 εμπορικές συμφωνίες, μεταξύ αυτών και η παραγγελιά 300 αεροσκαφών από την Airbus καθώς και μια συμφωνία ύψους 1 δισ. ευρώ για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην Κίνα από την EDF.

Στα μάκρο της ημέρας, το γαλλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,3% το α' τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Γεγονός που σημαίνει ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,6% για το σύνολο του 2018.

Άλλη έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα έδειξε ότι το κλίμα στις γαλλικές βιομηχανίες επιδεινώθηκε απροσδόκητα τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα