Επιφυλακτικότητα στην Ασία μετά την ανάκαμψη της Wall

Μεικτές τάσεις σημειώθηκαν στους ασιατικούς δείκτες μετά την ανάκαμψη της Wall Street από τη χειρότερη μέρα του 2017 στα ταμπλό, λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον Λευκό Οίκο.

Η είδηση διαρροής απόρρητων πληροφοριών από τον Τραμπ στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Κόμεϊ, εκθέτουν τον Αμερικανό πρόεδρο με αποτέλεσμα να τίθενται εν αμφιβόλω, όχι μόνο η ικανότητα του Αμερικανού προέδρου να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί, αλλά και γενικά

το αν θα μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία, γεγονός που αυξάνει το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei αντέστρεψε τις προηγούμενες απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,19%. Ο νοτιοκορεατικός Kospi σημείωσε άνοδο 0,07%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX κινήθηκε πτωτικά με απώλειες 0,19% συμπαρασυρόμενος από τον χρηματοοικονομικό υπο-δείκτη.

Μεικτή η εικόνα στην Κίνα, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,03% και τον Shenzhen Composite κατά σχεδόν 0,2%, ενλω στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,28%.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις εξελίξεις στη Βραζιλία μετά τη σύνδεση του προέδρου της χώρας, Michel Temer, με υπόθεση διαφθοράς που τελεί υπό έρευνα. Ο δείκτης Bovespa υποχώρησε άνω του 8%.

Στα εταιρικά νέα, η ιαπωνική Toshiba βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο μετα΄την πληροφορία ότι το ταμείο Innovation Network Corp of Japan (INCJ) ίσως πουλήσει το 1/5 των μετοχών που κατέχει στη Renesas Electronics, ενόψει της πώλησης της μονάδας επεξεργαστών της Toshiba. Η INCJ αναμένεται να κάνει προσφορά για τη μονάδα επεξεργαστών μνήμης του ιαπωνικού κολοσσού, η μετοχή του οποίου ενισχύθηκε κατά 2,89%.

Στο μεταξύ, η προσφορά της Bain Capital για την επίμαχη μονάδα αναμένεται να αφήσει ένα μερίδιο στα χέρια της Toshiba, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Οι Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι επίσης στο προσκήνιο. Toyota, Subaru και Mazda συμφώνησαν να πάνε σε συμβιβασμό σχετικά με την υπόθεση χρήσης των ελαττωματικών αερόσακων της Takata στα οχήματά τους. Η μετοχή της Toyota ενισχύθηκε κατά 0,79%, της Mazda 1,46% και της Subaru 0,58%. Της Takata σημείωσε άνοδο 20,25%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε με τον σχετικό δείκτη στο 97,804. Η ισοτιμία δολαρίου – γεν ανέκαμψε στα 111,39 από 110,51 χθες.

Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου υποχώρησε από τα υψηλά έξι μηνών, στο 1,1108 δολ., σε κάθε περίπτωση πάνω από το επίπεδο του 1,08 δολ. Της προηγούμενης εβδομάδας.

Ενίσχυση για το πετρέλαιο μετά την απόφαση από κάποιες παραγωγούς της επέκτασης της περιόδου μείωσης παραγωγής. Ο δείκτης του μπρεντ ενισχύθηκε 0,59% στα 52,82 δολ., ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 0,73% στα 49,71 δολ./βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα