Επιφυλακτικότητα στην Ασία με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας

Μεικτά πρόσημα κυριαρχεί στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά στην επισφράγιση μιας εμπορικής συμφωνίας.

Κέρδη σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές, με τον Shanghai composite να καταγράφει νέο υψηλό 52 εβδομάδων , σημειώνοντας άνοδο 0,84%.

Ωστόσο, στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang

Seng χάνει 0,40%.

Με μεικτές τάσεις έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei αυξήθηκε κατά 0,054%, κερδίζοντας 11,74 μονάδες, για να κλείσει στις 21.724,95 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε την ίδια ώρα με πτώση 0,11%, χάνοντας 1,72 μονάδες, και έκλεισε στις 1.620,05 μονάδες.

Ο τίτλος της Japan Display σημειώνει άλμα σχεδόν 6% μετά από δημοσίευμα ότι η εταιρεία θα προμηθεύει οθόνες OLED για τα Apple Watches.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδισε 0,17%, λαμβάνοντας ώθηση από τη μετοχή της Samsung Electronicsπου ενισχύθηκε κατά 0,5%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 μειώθηκε κατά 0,93%.

Στο μεταξύ, οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας συνεχίστηκαν την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, ενώ σήμερα Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He.

Όπως δήλωσε χθες ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, η Κίνα αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι τα παράπονα των ΗΠΑ για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας και κρούσματα πειρατείας στον κυβερνοχώρο, έχουν νομική βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα