Επιφυλακτικότητα στην Ασία λόγω εμπορικού πολέμου

Επιφυλακτικές κινήσεις σήμερα στις ασιατικές χρηματαγορές καθώς συνεχίζονται οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι μετοχές των αγορών της ηπειρωτικής Κίνας κινούνται με μεικτά πρόσημα. Ο Shanghai composite χάνει 0,60%, ενώ οριακές κινήσεις καταγράφονται σε Shenzhen component και Shenzhen composite.

Η μετοχή της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας Hikvision έφτασε νωρίτερα να χάνει έως και 10% μετά τις αναφορές τωνNew York Times

ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να τη βάλουν στη «μαύρη λίστα» επιβάλλοντάς της περιορισμούς στην αγορά αμερικανικής τεχνολογίας.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,16%.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei με οριακή άνοδο 0,05%, καθώς μετοχές όπως της Fast Retailing και της Softbank Group καταγράφουν άνοδο. Ελαφρώς ανοδικά και ο ευρύτερος Topix.

Στη Νότια Κορέα ο Κospi ανέκαμψε με άνοδο 0,18%, καθώς η Samsung Electronics ενισχύθηκε άνω του 1%. Στην Αυστραλία ο ASX 200 με άνοδο 0,16%.

Ανοδο σημείωσαν χθες οι δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones Industrial να ενισχύεται κατά 197,43 μονάδες και να κλείνει στις 25.877,33 μονάδες. Ο S&P 500 με άνοδο 0,9% στις 2.864,36 μονάδες ενώ ο Nasdaq Composite έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 7.785,72 μονάδες.

Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν κλιμακωθεί ξανά τις τελευταίες ημέρες αν και η απόφαση του Λευκού Οίκου να προσφέρει μια 3μηνη παράταση σε ορισμένες αμερικανικές επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τον κινεζικό κολοσσό Huawei έδωσε ελπίδες ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξαναρχίσουν

Ωστόσο, οι εντάσεις συνεχίζονται. Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είπε ότι δεν επίκειται σύντομα τέλος στον εμπορικό πόλεμο, ενώ ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ ανέφερε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ αλλάζουν πολύ εύκολα γνώμη στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και ότι παραβίασαν την προσωρινή συμφωνία . Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «η πόρτα παραμένει ανοικτή» για την επανάληψη των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την αμερικανική πλευρά, αν και δεν έχουν προγραμματιστεί νέες συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα