Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με το «βλέμμα» στις γερμανικές τράπεζες

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία αποτελούν «δείκτη» για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και της νομισματικής πολιτικής.

Εκτός από τα στοιχεία, στη σημερινή συνεδρίαση «βαραίνουν» ακόμα τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οι πληροφορίες για μια πιθανή συγχώνευση των γερμανικών τραπεζών Deutsche Bank

και Commerzbank.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Manager» η εναλλακτική αυτή εξετάστηκε «μόνο σε θεωρητικό επίπεδο» και βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η Deutsche Bank εξετάζει παράλληλα κι άλλες προοπτικές, όπως την επανένταξη των εμπορικών υποκαταστημάτων της Postbank της που προορίζονταν για την πώληση, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό.

Η DB ενισχύεται σήμερα 1,25% και η Commerzbank κατά 1,7%.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 κινείται οριακά στις 344 μονάδες, τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να υποχωρούν, εκτός από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές και τις μετοχές κοινής ωφέλειας. Μάλιστα, οι τρεις πρώτες έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο 1%-2% από την αρχή της εβδομάδας. Αντίθετα, μεγάλες πιέσεις δέχονται από τη Δευτέρα οι μεταλλευτικές μετοχές (-4,64%).

Ο FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 6.827 μονάδες, ο DAX καταγράφει απώλειες 0,04% στις 10.650 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται 0,33% στις 4.472 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με άνοδο 0,55% στις 8.733 μονάδες και ο FSTE MIB με κέρδη 0,3% στις 16.942 μονάδες.

Στις υπόλοιπες μετοχές, η εμπορική κατασκευαστική Grafton Group δήλωσε ότι μπορεί να κλείσει ορισμένα υποκαταστήματά της λόγω Brexit με αποτέλεσμα να καταγράφει σήμερα «βουτιά» 7,4%.

Απώλειες 3,5% και για την Ocado.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Bouygues με +2,17% μετά την αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας κατά 73,1%.
Κέρδη 2,8% για την Altice και άνοδος 2,3% για την Segro.

Keywords
Τυχαία Θέματα