Επιχείρηση τρομοκράτησης των επενδυτών

Στη διάρκεια ενός συνεδρίου για το φυσικό αέριο μόλις προχθές, μια ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να επαναλάβει τη θέση του κόμματος της και μάλιστα κατά πρόσωπο στον επικεφαλής της Αζερικης εταιρείας socar που αγόρασε τη ΔΕΣΦΑ, πως μόλις το κόμμα της έρθει στην εξουσία θα την επανακρατικοποιήσει αλλά και θα επαναδιαπραγματευτεί τον αγωγό ΤΑΡ.

Μια απειλή που έρχεται και επανέρχεται από το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς τόσο προς τους ξένους επενδυτές

που έχουν ήδη επενδύσει στη χώρα όσο και σε όσους σκέφτονται να την εμπιστευτούν συμμετέχοντας στα διάφορα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

Το βασικό επιχείρημα της αριστερής βουλευτού ήταν γιατί μια κρατική Αζέρικη εταιρεία μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα τη ΔΕΣΦΑ από το Ελληνικό Δημόσιο. Ανάλογες θέσεις έχουν εκφραστεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ, ΟΛΠ ΟΛΘ κλπ

Αυτό που προφανώς εκεί στην Κουμουνδούρου δεν θέλουν να καταλάβουν, είναι ότι η χώρα έφθασε στο σημείο να πουλάει τα “ασημικά” της, ακριβώς γιατί ο Δημόσιος τομέας τα έχει κάνει μπάχαλο. Το ότι φθάσαμε στη χρεοκοπία και τον υπερδανεισμό είναι αποτέλεσμα του κρατισμού με όλα τα συμπαραμαρτούντα που έχει εμποτίσει το DNA μας τις τελευταίες δεκαετίες και τώρα για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να μειώνουμε το χρέος δεν υπάρχει άλλη οδός από την επίτευξη πλεονασμάτων(μέσω λιτότητας και άγριων φόρων) σε όλους τους επόμενους προϋπολογισμούς και παράλληλα πώληση περιουσιακών στοιχείων του κράτους.

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Όλες οι άλλες μεγαλοστομίες και οι συνθηματολογίες για την περιουσία του λαού που δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την ξεπουλήσει, τις ακούω βερεσέ.
Τι να την κάνω εγώ την περιουσία του λαού, αν παραμείνει στο...λαό, αλλά μας φορτώσουν και νέους φόρους και χαράτσια και μας πάρουν τα σπίτια ή δεν πρόκειται να βρούμε δουλειά στον αιώνα τον άπαντα;

Όσο επομένως δεν γίνεται αντιληπτό ότι πουλάμε από ανάγκη και ως γνωστόν όταν έχεις ανάγκη ούτε καλή διαπραγμάτευση μπορείς να κάνεις ούτε όρους σε αυτόν που σου δίνει τα λεφτά μπορείς να επιβάλεις, θα πελαγοδρομούμε σε αδιέξοδους λαϊκισμούς και αριστερισμούς.

Γιατί με τέτοιους “τσαμπουκάδες”, απλά δεν πρόκειται να πουλήσεις γιατί κανείς δεν επενδύει τα λεφτά του κάπου για να χάσει.

Αν όμως ξέρουν καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ , πως και να βγουν, δεν πρόκειται να υλοποιήσουν καμιά από τις απειλές τους (άλλωστε και στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου με την Λούκα Κατσέλη παραμονές των εκλογών του 2009, έλεγαν πως θα επανακρατικοποιήσουν τον ΟΤΕ και το Λιμάνι) και το κάνουν μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν το ακροατήριο τους ,τότε είναι διπλά επικίνδυνοι.

Την ώρα που η χώρα διψά για ξένες επενδύσεις, δηλαδή χρήμα που θα έρθει στη χώρα και θα δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, να έρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο μάλιστα έχει περάσει και πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές, και κλιμακώνει μια τέτοιου τύπου ρητορική, η ζημιά που γίνεται είναι ανυπολόγιστη. Οι ξένοι μας έχουν διαρκώς στο μικροσκόπιο και μαθαίνουν τα πάντα και γι αυτό άρχισαν εσχάτως και οι αναλύσεις που βγάζουν απαισιοδοξία ένεκα του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

Αν ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ασκήσει μια τρομοκρατία προς τους υποψήφιους επενδυτές αλλά και σ' αυτούς που ήδη έκαναν το βήμα και ήρθαν όπως οι Τσέχοι του ΟΠΑΠ, νομίζω πως ο στόχος τους επιτυγχάνεται απόλυτα.
Καλό όμως είναι να σκεφτούν μια και βρίσκονται τόσο κοντά πλέον στο ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας, τί χώρα θα παραλάβουν και σε ποιους θα μπορούν να ελπίζουν ότι θα έρθουν να επενδύσουν και να ανοίξουν νέες δουλειές.

Γιατί εδώ που φθάσαμε, δεν αρκεί προφανώς να επαναπροσλάβουν μόνο αυτούς που απολύθηκαν από το Δημόσιο.

Blogger Βασίλης Στεφανακίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα