Επανέλαβε το μήνυμα για νέα μείωση επιτοκίων ο Ντράγκι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, επανέλαβε το μήνυμα της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή, λέγοντας ότι οποιαδήποτε επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών που θα απειλούσε την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο της ΕΚΤ θα προκαλούσε νέα

νομισματική τόνωση.

Ο Ντράγκι δήλωσε στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η οικονομία των 19 χωρών που μοιράζονται το ευρώ είναι τώρα ισχυρή, αλλά προειδοποίησε ότι αυξάνονται οι ενδείξεις αδυναμίας και ότι η οικονομική ανάκαμψη ήταν λιγότερο ισχυρή από ότι αναμενόταν.

"Ελλείψει βελτίωσης, ώστε να απειλείται η σταθερή επιστροφή στον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, θα χρειαστούν πρόσθετα κίνητρα", δήλωσε ο Draghi στους ηγέτες της ΕΕ σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται το Reuters.

Ο κ. Ντράγκι σημείωσε ακόμα στους ηγέτες των 27 ότι η νομισματική πολιτικήσήκωσε το μεγαλύτερο βάρος τα τελευταία οκτώ χρόνια και σημείωσε ότι η νομισματική πολιτική τη φετινή και την επόμενη χρονιά θα είναι ήπια επεκτατική.

«Αλλά αν υπάρξει επιδείνωση, θα πρέπει να είναι αρκετά πιο επεκτατική» πρόσθεσε.

Αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε στο Reuters ότι o κ. Ντράγκι απέσπασε παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους ηγέτες των 27 όταν ανακοίνωσε ότι αυτό είναι η τελευταία σύνοδος προτού παραιτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα