ΕΟΝ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι ετήσιες ζημιές

Η EON εμφάνισε ετήσιες ζημιές-ρεκόρ, μετά την αύξηση του κόστους από το spinoff της μονάδας άνθρακα και αερίου, Uniper. Οπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρίας στην ανανεώσιμη ενέργεια στη Γερμανία ετοιμάζεται να μειώσει το προσωπικό, καταργώντας 1000 θέσεις εργασίας μέχρι το επόμενο έτος.

Οι καθαρές ζημιές διευρύνθηκαν 21% σε 8,45 δισ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα υποχώρησαν κατά 16% σε 904 εκατ. ευρώ. Το νούμερο αυτό εξαιρεί απομειώσεις και κέρδη της Uniper, ενώ ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για 829,3 εκατ. ευρώ.

«Το 2016 ήταν μια μεταβατική χρονιά. Ο αντίκτυπος στον

ισολογισμό μας σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής και ανοίγει τον δρόμο μας προς έναν νέο ενεργειακό κόσμο', ανέφερε οCEO της ΕΟΝ, Johannes Teyssen.

Οι απομειώσεις της EON διογκώθηκαν σε περίπου 25 δισ. ευρώ στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών, καθώς η βουτιά στις τιμές ενέργειας διάβρωσε την αξία των εργοστασίων συμβατικής ενέργειας.

Προκειμένου να προσαρμοστεί, έβγαλε την Uniper στο χρηματιστήριο το Σεπτέμβριο και εστιάζει πλέον στην ανανεώσιμη ενέργεια, στα δίκτυα και στους πελάτες λιανικής, ενώ έχει διατηρήσει τους γερμανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες της.

Η εταιρεία με έδρα στο Έσεν πρότεινε μέρισμα 0,21 ευρώ ανά μετοχή για το έτος και αναμένει το ποσό να αυξηθεί σε 0,30 ευρώ για το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα