Χ.Α: Έντονες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες, σημαντική υποχώρηση για τον Γενικό Δείκτη

Με τις ρευστοποιήσεις να εντείνονται ειδικά στον Τραπεζικό κλάδο ο οποίος υποχωρεί κατά 3,82% και είναι στις 454,62 μονάδες το χρηματιστήριο Αθηνών και ο Γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 2,17% στις 763,71 μονάδες με τους επενδυτές να ρευστοποιούν μέρος των κερδών των προηγούμενων δυο συνεδριάσεων αλλά και να μειώνουν την έκθεση τους περιμένοντας τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για να περιορίσει την πανδημία με το σενάριο για ολικό lockdown να

είναι το επικρατέστερο.

Με την Αττική να είναι στο επίκεντρο των μέτρων λόγω της έκτασης της πανδημίας τα νέα μέτρα είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσουν κατά πολύ την αγορά, η οποία προσπαθεί μέσα από τα ήδη περιοριστικά μέτρα να λειτουργήσει, με την ανάκαμψη της οικονομίας για μια ακόμη φορά να πηγαίνει πιο πίσω και τελικά να είναι πιο αδύναμη από ότι είχε προβλεφθεί με αποτέλεσμα και η ανάκαμψη του χρηματιστηρίου Αθηνών να πηγαίνει πιο πίσω.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος υποχωρεί κατά 2,02% οι τέσσερις συστημικές τράπεζες καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί κατά 4,68%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 4,49%, η Eurobank κατά 4,015 και η Alpha Bank κατά 3,32%. Ακολουθούν με απώλειες άνω του 2% τα ΕΧΑΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ ενώ απώλειες άνω του 15 σημειώνουν ο Φουρλής, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάνας και Ελλάκτωρ. Ήπια πτωτικά η Coca Cola, ΟΛΠ, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil. Σε θετικό έδαφος και με την μεγαλύτερη απόδοση τα Ελληνικά Πετρέλαια με 1,13% και ακολουθούν ο Σαράντης με 0,57%, Λάμδα με 0,16% και η ΕΥΔΑΠ με 0,15%. Πάρα πολύ χαμηλός ο τζίρος μέχρι στιγμής στα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Οι βασικές παράμετροι του «Ηρακλή ΙΙ» – Τι συμφώνησαν κυβέρνηση και τραπεζίτες

Μειωμένα ενοίκια – αποζημιώσεις: Τι ισχύει ανά περίπτωση για Φεβρουάριο και Μάρτιο
Eκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Σκληρό lockdown εισηγείται ο Κικίλιας

Keywords
Τυχαία Θέματα