Ενισχύονται τα ομόλογα της ευρωζώνης εν αναμονή ΕΚΤ

Υποχωρούν σήμερα οι περισσότερες αποδόσεις στα ομόλογα της ευρωζώνης, μετά την κίνηση της Τράπεζα της Ιαπωνίας για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση στο εγγύς μέλλον, προειδοποιώντας παράλληλα για τα αυξανόμενα ρίσκα για την οικονομία της και εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ, από όπου οι επενδυτές περιμένουν να δουν τις κατευθυντήριες για τη μελλοντική νομισματική πολιτική αλλά και τα σχόλια για τις προοπτικές της ανάπτυξης τη ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον Daniel Lenz, στρατηγικό αναλυτή επιτοκίων της DZ, η αγορά επηρεάζεται από το πολιτικό ρίσκο λόγω του μερικού shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και τις ανησυχίες για πιθανή αποτυχία της επίτευξης συμφωνίας για το Brexit, πόσο μάλλον και μετά τις προβλέψεις του ΔΝΤ για επιβράδυνση της οικονομίας.

Στις πρωινές συναλλαγές, οι περισσότερες αποδόσεις στην ευρωζώνη υποχωρούσαν κατά σχεδόν μια μονάδα βάσης.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς μειώθηκε οριακά στο 0,235%, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης αυτή την εβδομάδα.

Μέσα στην ημέρα η Γερμανία θα εκδώσει ομόλογα αξίας 4 δισ. ευρώ, που λήγουν το 2024.

Σύμφωνα με τον Florian Hense, οικονομολόγο της Berenberg Bank, η ΕΚΤ θα αναγνωρίσει πιθανώς την αύξηση των καθοδικών ρίσκων για τις προοπτικές ανάπτυξης χωρίς να μετατοπίσει σημαντικά την πολιτική της ή το guidance για τα επιτόκια.

Οι χρηματαγορές αυτή τη στιγμή αποτιμούν ότι οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων κατά 10 μ.β. είναι στο 40% για το 2019.

Τα ισπανικά ομόλογα εξακολουθούν να έχουν καλή ζήτηση μετά την πώληση χρέους 10 δισ. ευρώ που προσέλκυσε εντολές σχεδόν 50 δισ. ευρώ χθες Τρίτη – ποσό ρεκόρ για οποιαδήποτε πώληση ομολόγων από την Ισπανία.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχώρησε νωρίτερα κατά 1,6 μ.β. στο 1,328%.

Keywords
Τυχαία Θέματα