Σταθεροποίηση στη Wall Street – Απώλειες άνω του 3% για Exxon

Εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον κλάδο ενέργειας να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις, λόγω της αποδυνάμωσης των τιμών πετρελαίου αλλά και εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων κορυφαίων ενεργειακών ομίλων.

Παράλληλα αρνητική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις είχαν και τα προκαταρκτικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ, το οποίο «έτρεξε» στο β' τρίμηνο με ρυθμό 1,2%, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι

η ανάπτυξη θα διαμορφώνονταν στο 2,6%.

Πτώση άνω του 1% για τον ενεργειακό κλάδο, με τη μετοχή της Exxon Mobil να κινείται κατά 3,3% χαμηλότερα και αυτή της Chevron να εμφανίζει απώλειες της τάξης του 1,4%.

Στον αντίποδα πολύ καλή πορεία ακολουθεί ο κλάδος τεχνολογίας, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη β' τριμήνου τον Amazon.com και Alphabet, με τις μετοχές των δύο εταιρειών να ενισχύονται κατά 4,8% και 1,36% αντίστοιχα.

Απώλειες 0,06% για τον Dow Jones στις 18.445 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,22% υψηλότερα, φθάνοντας σε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, στις 2.174 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται πλησίον του 0,3% στις 5.170 μονάδες.

Ήπια πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,68% και του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 1,49%.

Πτώση άνω του 1% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να αγγίζει το 1,116 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 103 γεν.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί στο 12,5.

Keywords
Τυχαία Θέματα