Ενας Βούλγαρος επιχειρηματίας στη Θάσο: Ανοίγει το 5άστερο Thassos Grand Resort

Της Στεφανίας Σούκη

Εχοντας περάσει από χίλια... κύματα και μία μακρά περίοδο προβλημάτων οκταετούς διάρκειας, το ολοκαίνουριο πεντάστερο της Θάσου ανοίγει τις πύλες του αυτό το Σαββατοκύριακο, με μία επιθετική πολιτική μάρκετινγκ και 50% έκπτωση στις κρατήσεις αυτής της σεζόν, με ελάχιστη διαμονή 5 ημερών.

Η επένδυση για το Thassos Grand Resort από την εταιρεία ΡΙΑΛΑ Α.Ε., του Βούλγαρου επιχειρηματία Λουκά Λουκάνοφ, ο οποίος έχει διατελέσει και στη θέση του αντιπροέδρου της Συνομοσπονδίας

Βιομηχάνων & Εργοδοτών Βουλγαρίας- CEIBG ανήλθε στα 15 εκατ. ευρώ. Η νέα μονάδα στοχεύει σε τουρίστες υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων, ενισχύοντας παράλληλα το τουριστικό προφίλ του νησιού, στο οποίο "ψήφο εμπιστοσύνης" έχει δώσει και η Τhomas Cook εντάσσοντας στην ομπρέλα της αλυσίδας Sentido, το SENTIDO Thassos Imperial.

Οσον αφορά το Thassos Grand Resort, η κατασκευή του ξεκίνησε πρίν από δύο χρόνια, μετά από μία περίπλοκη αδειοδοτική διαδικασία, στην οποία παρενέβη, μεταξύ άλλων, και το Enterprise Greece, με το ρόλο του διαμεσολαβητή, όταν χρειάστηκε να βοηθήσει στο κομμάτι της οριοθέτησης των ρεμάτων, ελλείψει της οποίας η αδειοδότηση είχε σταματήσει, αφού υπήρξε διχογνωμία ως προς την ισχύουσα νομοθεσία. Αντίστοιχα, πενταετής καθυστέρηση σημειώθηκε για την επένδυση και λόγω των αρχαιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η επένδυση, όταν «κόλλησε» στις εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) λόγω των ευρημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Λούκαν Λουκάνοφ, ιδιοκτήτης εργοστασίων καλλυντικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Βουλγαρία, αποφάσισε να επενδύσει στη Θάσο στα μέσα περίπου της προηγούμενης δεκαετίας και στο μεσοδιάστημα βρέθηκε ουκ ολίγες φορές μπροστά στο δίλημμα να εγκαταλείψει το εγχείρημα, παρά το γεγονός ότι στα πλάνα του περιλαμβάνονταν και άλλες επενδύσεις κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το πεντάστερο Thassos Grand Resort, 348 κλινών, βρίσκεται σε μία ιδιόκτητη έκταση 47 στρεμμάτων - η οποία μάλιστα συγκεντρώθηκε σταδιακά από τον κ. Λουκάνοφ, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και αποτελείται από 14 χωριστά κτίρια, δημιουργώντας την εικόνα μικρότερων ανεξάρτητων μονάδων, γύρω από διαμορφωμένους, με τοπική βλάστηση, κήπους. Διαθέτει συνολικά 176 δωμάτια συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών (σ.σ. η επένδυση της εταιρείας REALA έχει ενταχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο), δύο πισίνες ενηλίκων και δύο παιδικές, εγκαταστάσεις θαλασσοθεραπείας κ.α..

Keywords
Τυχαία Θέματα