Ένα ανησυχητικό σήμα στο γερμανικό δείκτη DAX

Ένα ανησυχητικό τεχνικό σήμα διαφαίνεται πάνω από το ρεκόρ ανόδου του γερμανικού δείκτη DAX.

Η πορεία του γερμανικού δείκτη αποκλίνει από τα όρια που ορίζονται από τον δείκτη σχετικής δύναμης (RSI) κι αυτή είναι μια εξέλιξη που συνήθως θεωρείται αρνητική στην τεχνική ανάλυση.

Πρόκειται για ένα δείκτη σχεδιασμένο να υποδεικνύει καταστάσεις «υπεραγοράς» και «υπερπώλησης», ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως από πολλούς traders.

Οι τιμές του δείκτη κυμαίνονται μεταξύ «0» που αντιπροσωπεύει την περισσότερο «oversold» (υπερπωλημένη) κατάσταση

και «100» που αναπαριστά την πιο «υπεραγορασμένη» κατάσταση του τίτλου.

Ο δείκτης έχει προεπιλεγμένες για τον υπολογισμό του 14 περιόδους. Όσο μειώνουμε τις περιόδους που υπολογίζει ο δείκτης, τόσο πιο ευμετάβλητος γίνεται και συνήθως λιγότερες περίοδοι χρησιμοποιούνται για συναλλαγές σε μικρότερα χρονικά διαστήματα.

Η απόκλιση RSI συμβαίνει όταν οι τιμές φτάνουν σε υψηλότερες τιμές, όπως κατέγραψε ο δείκτης DAX τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ το RSI καταγράφει χαμηλότερα υψηλά, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ορμή εξαφανίζεται, ακόμη και όταν οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Μετά από ένα γρήγορο ράλι το Σεπτέμβριο, η ανοδική τροχιά του DAX έχει χάσει την ορμή της αυτόν τον μήνα, με χαμηλότερους όγκους συναλλαγών και κατά συνέπεια, το RSI παρασύρεται χαμηλότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα