Εν αναμονή της ψηφοφορίας στο αμερικανικό Κογκρέσο οι ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, με το ενδιαφέρον να εστιάζει στην πολυαναμενόμενη ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ από το Κογκρέσο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει μικρές μεταβολές από νωρίς το πρωί, ενώ λίγο νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,25%.

Στους μεγαλύτερους δείκτες η εικόνα είναι μεικτή με μικρές μεταβολές: Ο FTSE100 -0,02%, o DAX -0,02%, o CAC40 -0,16%, o FTSE MIB -0,22%, o IBEX35 -0,43%

Η αμερικανική γερουσία ενέκρινε χθες

το φορολογικό νομοσχέδιο, επιτρέποντας έτσι στον πρόεδρο Τραμπ να πλησιάσει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη νομοθετική του νίκη. Τώρα το ν/σ θα επιστρέψει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την τελική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η προτεινόμενη φορολογική μεταρρύθμιση θα μειώσει τον εταιρικό φόρο από το 35% στο 21%, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι θα δώσουν ώθηση στα εταιρικά κέρδη και θα πυροδοτήσουν επαναγαρές μετοχών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιχειρηματολογούν ότι οι φορολογικές μειώσεις θα στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ οι επικριτές λένε ότι στην ουσία πρόκειται για ένα «δώρο» στους υπερ-πλούσιους.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν νέα άνοδο σήμερα, με το μπρεντ στα 63,96 δολάρια το βαρέλι και άνοδο 0,25%, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 0,31% στα 57,73 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα