Εν αναμονή της Fed η Wall Street

Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητή της Fed, Ζερόμ Πάουελ, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί αύξηση των επιτοκίων.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,06% στις 24.712 μονάδες, με την μετοχή της Procter & Gamble να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση. Ο S&P 500 ενισχύεται

κατά 0,06% στις 2.718 μονάδες, με τις μετοχές καταναλωτικών βασικών αγαθών να υποχωρούν πάνω από 1%. Ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα, 0,12% στις 7.372 μονάδες.

Οι αναλυτές της Wall Street περιμένουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (94,4%) αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

«Όλα είναι πιθανά κατά τη συνέντευξη Τύπου του Πάουελ αλλά νομίζω ότι θα θέλει να την κάνει όσο πιο βαρετή γίνεται» σχολιάζει ο Πίτερ Μπούκβαρ, επικεφαλής επενδύσεων στην Bleakley Financial Group.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύονται ελαφρώς ενόψει της ανακοίνωσης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στο 2,9% ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου βρίσκεται σε νέο υψηλό από το 2008.

Στις μετοχές, η Facebook υποχωρεί σήμερα κατά 1% στον απόηχο του σκανδάλου με την Cambridge Analytica.

Keywords
Τυχαία Θέματα