“Εμφύλιες” αερομαχίες στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας

"Κόλαση" πάνω από τον ουρανό της Κωνσταντινούπολης. Εδώ και αρκετή ώρα, ουσιαστικά αμέσως μετά το πρώτο διάγγελμα Ερντογάν, τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν συνέχεια τους πραξικοπηματίες με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το CNN Turk στο στόχαστρο των τουρκικών F - 16 έχουν βρεθεί εδώ και λίγη ώρα τα άρματα μάχης που έχουν περικυκλώσει το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Τα μαχητικά βομβαρδίζουν συνέχεια τους πραξικοπηματίες και σύμφωνα με πληροφορίες πέντε άνθρωποι

έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς στο συγκεκριμένο σημείο.

Νωρίτερα άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για κατάρριψη ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Το ελικόπτερο που φαίνεται πως χειρίζονταν άνδρες προσκείμενοι στους πραξικοπηματίες είχε προηγουμένως ανοίξει πυρ κατά των γραφείων της Turksat στην Άγκυρα.

Αλλά και στην Κωνσταντινούπολη σημειώνονται ανάλογα περιστατικά καθώς άλλο ελικόπτερο των πραξικοπηματιών άνοιξε νωρίτερα πυρ κατά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ για να υποδεχθούν τον Ερντογάν. Μάλιστα σε ερασιτεχνικό βίντεο απαθανατίστηκε το περιστατικό και φαίνονται τα πυρά αλλά και οι διαδηλωτές που τρέχουν να ξεφύγουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ελικόπτερο αλλά και τουλάχιστον 2 F16 των πραξικοπηματιών προσπάθησαν να εμποδίσουν το αεροσκάφος του Ερντογάν από το να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Πάντα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, κυβερνητικά F16 "καθάρισαν" τον ουρανό πάνω από το αεροδρόμιο της Πόλης, καταρρίπτοντας τα εναέρια μέσα των πραξικοπηματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα