Ελπίδα με ψέματα

Όταν πριν από μερικούς μήνες οι ξένοι δανειστές (σ. σ Ευρώπη) έδιναν συγχαρητήρια στην Ελλάδα και απέδιδαν τα εύσημα στον σημερινό πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση του προγράμματος είχαμε προειδοποιήσει γι αυτή την ανειλικρινή στάση τους.

Η Ελλάδα εξήλθε τυπικά από το Μνημόνιο, κι όλα σχεδόν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, οι διεθνείς οίκοι, περιγράφουν την χώρα ωσάν να μην

υπάρχει αύριο.

Μάλιστα, το αμερικανικό ινστιτούτο Paul Craig σε μια πρωτοφανή έκθεση με τίτλο "Γενοκτονία των Ελλήνων" ανέφερε ότι "δεν τελείωσε η κρίση, αλλά τελείωσε η Ελλάδα της οποίας έριξαν το κουφάρι στα σκυλιά". Όπως συμπλήρωνε, δεν πραγματοποιήθηκε το "κούρεμα" χρέους όταν έπρεπε, ξεπουλήθηκαν τα πάντα, η οικονομία είναι μικρότερη και οι Έλληνες δεν επαναστάτησαν όταν η κυβέρνηση Τσίπρα έφερε το τρίτο Μνημόνιο. Απέναντι σ αυτή την σκληρή έκθεση, ουδείς επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας απάντησε. Οι ξένοι δεν πείθονται, και το δείχνουν καθημερινά. Το υπουργείο Οικονομικών ( Τσακαλώτος- Χουλιαράκης ) απέχουν και είναι απόντες από την πραγματική τους δουλειά.

Να φέρουν επενδύσεις στην χώρα να βρίσκονται εκεί στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, ώστε να απαντούν σε εκθέσεις αμφιβόλου αξιοπιστίας, όπως την προαναφερόμενη. Ακόμη και όταν ζητούν δανεικά εμφανίζουν παρουσιάσεις δίχως έσοδα από ανάπτυξη δίχως φόρους. Δεν απαντούν ότι το "κούρεμα' δίχως τις απαιτούμενες αλλαγές θα ήταν αναποτελεσματικό.

Το μοναδικό τους μέλημα, ήταν να κάνουν τους μεταφορείς των μέτρων ύψους 70 δισ. ευρώ τα οποία αφαίρεσαν 31 δισ. ευρώ εισοδήματα από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες. ( σ. σ τα ποσά για το σύνολο των Μνημονίων)

Και στο κομμάτι που τους αφορά πιθανότατα ήταν επιτυχημένοι καθώς με τις περικοπές που έφεραν δεν άνοιξε "μύτη" αφού ο λαός ήταν απασχολημένος με τα tweet από τον Πολλάκη, Παπαδημούλη κλπ. Τώρα που είναι η ώρα να φέρουν ένα οργανωμένο σχέδιο ανάταξης της χώρας ψελλίζουν ένα ασαφές "ολιστικό πρόγραμμα " που δεν καταλαβαίνει κανείς στο εξωτερικό. Ο προϊστάμενος τους, όμως, εξαγγέλλει στο υπουργικό συμβούλιο την δίκαιη ανάπτυξη δίχως μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας , όταν ο πιο σκληρός Γερμανός, ο διοικητής της Bundesbank κ. Weidmann αναγνωρίζει ότι το 98% των Ελλήνων δεν έχουν δει την οικονομική άνοδο.

Κι ούτε πρόκειται να την δούμε, όσους αποτυχημένους πολιτικούς κι αν προσλάβει σ αυτή την κυβέρνηση συνοθύλευμα. Ακόμη και τους τελευταίους μήνες της καταστροφικής του διακυβέρνησης ο Τσίπρας επιμένει να κοροϊδεύει για την μη περικοπή των συντάξεων, όταν γνωρίζει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν πρόκειται να την δεχθούν, όπως θα αποδειχθεί στο τέλος.

Μια κυβέρνηση, όμως, η οποία υπερφορολογεί 12 μήνες τους πάντες για να δώσει επίδομα ( κοινωνικό μέρισμα) τι τύχη θα έχει ; Οι διαταγές για την αύξηση του κατώτατου μισθού οδηγούν την οικονομία σε αδιέξοδο, όταν δεν είναι ισχυρή η οικονομία. Όταν ο "αριστερός" πολιτικός λέει στον κόσμο αυτά που θέλουν να ακούσουν κάνει το πιο εύκολο επάγγελμα στον κόσμο, όπως λέει ένας βιομήχανος. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι αν υπάρχουν εκεί έξω αυτοί που θέλουν να ακούσουν πάλι τα ψέματα. Όταν δεν πείθονται οι ξένοι δεν θα πεισθούν οι Έλληνες που ζουν την απογοήτευση καθημερινά. Ελπίδα με ψέματα δεν υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα