Ελληνικό χρώμα στη Wall και άνοδος 118 μονάδων για τον Dow

Το καμπανάκι της λήξης στη Wall Street χτύπησε στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ολοκληρώνοντας με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη όπου μίλησε σε συνέδριο και είχε επαφές με διεθνείς επενδυτές.

Κατά τα άλλα στη Wall κυριάρχησε αισιοδοξία ότι οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες θα καταφέρουν να ανανεώσουν το εταιρικό φορολογικό σύστημα. Οι επενδυτές εστίασαν και

στη συνεδρίαση της Fed καθώς αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Αναλυτικά ο Dow Jones +0,49% στις 24.504 μονάδες, ο S&P 500 +0,16% στις 2.664 μονάδες και ο Nasdaq -0,19% στις 6.862 μονάδες.

Ο Dow Jones κατέγραψε νέο υψηλό ρεκόρ με οδηγό τα κέρδη από Boeing, Goldman Sachs και Verizon.

Άνοδος και για τον S&P 500 με τις τηλεπικοινωνίες και τις οικονομικές μετοχές να πρωταγωνιστούν.

Οι κύριοι δείκτες έλαβαν ώθηση λίγο μετά αφότου το Bloomberg ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής John Cornyn δήλωσε ότι οι νομοθέτες ενδέχεται να έχουν μια προσωρινή συμφωνία επί του φορολογικού εντός της μέρας.

Η μετοχή της Boeing κατέγραψε άνοδο 2,42%% καθώς η εταιρεία αύξησε το μέρισμα κι ενέκρινε επαναγορά μετοχών 18 δισ. δολαρίων.

Άνοδος και για τη μετοχή της Verizon κατά 2,60% % μετά την αναβάθμιση της από την Instinet σε «buy» από «neutral». Η Instinet αύξησε και την τιμή στόχο της Verizon σε 61 δολάρια ανά μετοχή από 47 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα