Ελληνική κρουαζιέρα: Έλλειψη οράματος και στρατηγικής

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Η πάλαι ποτέ κραταιά στην ανατολική Μεσόγειο κρουαζιέρα, αρχίζει και μετακινείται προς το δυτικό τμήμα της θαλάσσιας λεκάνης με την Ισπανία να είναι η μεγάλη ωφελημένη.

Στα αίτια που η Ανατολική Μεσόγειος δεν έχει εξελιχθεί σε υπ' αριθμόν ένα προορισμό κρουαζιέρας στον κόσμο αν και έχει όλες τις προϋποθέσεις αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης: «Εμείς ως χώρα έχουμε έλλειψη οράματος και στρατηγικής. Δεν έχουμε κανένα σχέδιο για να πουλάμε

τουρισμό όλο το χρόνο αφού το επιτρέπουν οι κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας. Θέλουμε τουρισμό όλο τον χρόνο όμως οι διαφημίσεις, του ΕΟΤ για παράδειγμα είναι εγκλωβισμένες στον ήλιο και στο καλοκαίρι. Υπάρχει έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων φορέων ενώ πάσχουμε και στο θέμα των λιμενικών υποδομών. Και αγωνιζόμαστε οι εταιρείες να φέρουμε αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λιμάνια: «Με ένα μόνο λιμάνι, αυτό του Πειραιά δεν γίνεται ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Όταν πουλάς τουρισμό, πουλάς εμπειρία. Και οι εντυπώσεις που θα έχει ένα τουρίστας πρέπει να είναι θετικές» για να καταλήξει επισημαίνοντας:

«Πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Χρειάζεται όμως συντονισμός και κοινό όραμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα