Ελεγχόμενη πτώση στην Ασία μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες

Κυρίως πτωτικά έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, αντιδρώντας ελεγχόμενα στο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,28% στις 17.000 μονάδες, έχοντας κλείσει ανοδικά 2% την Τρίτη. Στη Νότιο Κορέα, ο Kospi έκλεισε με πτώση 0,1% στις 1.995 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης

έκλεισε με πτώση 0,5%.

Στην Κίνα, ο Shanghai composite έκλεισε με άνοδο 0,38% στις 3.010 μονάδες, ενώ ο Shenzhen composite έκλεισε με άνοδο 1,15% στις 1.902 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,5% στις 5.142 μονάδες, εξαιτίας των πιέσεων στον τραπεζικό (-0,4%) και τον ενεργειακό δείκτη (-1%).

Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ οι αγορές κατάφεραν να «γυρίσουν» σε θετικό έδαφος μετά την αρχική αρνητική αντίδραση στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το επενδυτικό ρίσκο μειώθηκε αρχικά «με τα επενδυτικά καταφύγια όπως το γεν και τα ομόλογα να καταγράφουν ράλι ενώ αντίθετα οι μετοχές και τα ασιατικά νομίσματα υποχώρησαν» υποστηρίζει ο Wei Liang Chang, αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στην Mizuho Bank.

«Ωστόσο πολλές από αυτές τις κινήσεις αντιστράφηκαν στη συνέχεια, δεχόμενες στήριξη από την πολιτική των κεντρικών τραπεζών» προσθέτει.

Οι αγορές ήταν σχετικά ήσυχες με πολλούς traders να απέχουν από τα desks ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.

Οι μεταλλευτικές μετοχές στην Αυστραλία έκλεισαν κυρίως πτωτικά. Η Rio Tinto διέγραψε τις πρωινές απώλειες κλείνοντας οριακά. Η BHP Billiton έκλεισε με πτώση 1,68%, ενώ η Fortescue έκλεισε με «βουτιά» 4,4%.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν με το Brent να καταγράφει απώλειες 1% στα 41,37 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κλείσει ανοδικά στη Wall Street. Η τιμή του αμερικανικού αργού κινήθηκε πτωτικά κατά 1,16% στα 40,97 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κλείσει χαμηλότερα κατά 7 σεντς στη Wall Street.

Οι ενεργειακές μετοχές έκλεισαν πτωτικά. Η Santos έκλεισε με πτώση 0,76%, η Woodside Petroleum με πτώση 0,88% και η Inpex έκλεισε με πτώση 1,34%. Στην Κίνα, η China Oilfield έκλεισε με πτώση 0,45% και η PetroChina με απώλειες 0,13%.

Στα νομίσματα, το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του αμερικανικού στο 0,7616.
Το γεν παρέμεινε πέριξ του επιπέδου των 112, έχοντας υποχωρήσει στο 111 έναντι του δολαρίου την προηγούμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα