Ελέγχεται η ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Εσπευσμένα μετέβη στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ο νέος πρόεδρος της ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές κ. Αντώνης Φειδοπιάστης. Ο καινούργιος εκλεκτός της κυβέρνησης για την κερδοφόρο μεν, όμως υπό περίεργη πορεία εταιρεία καθώς οι απανωτές απώλειες διαγωνισμών της στερούν έσοδα, σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για θέμα φορολογικού

ενδιαφέροντος της επιχείρησης. Κι αυτό μόλις μια εβδομάδα μετά την τοποθέτηση του.

Πηγές του newmoney.gr αναφέρονται σε διαδικασία ελέγχου στην οποία έχει ενταχθεί η ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές και η οποία ενδεχομένως να δημιουργήσει εξελίξεις.

Την ίδια ώρα αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματους έθεταν αναφορικά με τις ενδεχόμενες ευθύνες του νυν διευθύντος συμβούλου της εταιρείας και γνωστού για τις εξαιρετικές του σχέσεις με το πρωθυπουργικό περιβάλλον κ. Στέλιου Κοροβέση, ο οποίος παρά το ότι είχε υπογράψει το επίμαχο λανθασμένο μετοχολόγιο της ΕΛΤΑ Ταχυμετοαφορές βάσει του οποίου χάθηκε ο διαγωνισμός των 10 εκατ. ευρώ για τα διαβατήρια της ΕΛ.ΑΣ, παρέμεινε στη θέση του. Αντί του κ. Κοροβέση, η κυβέρνηση αποφάσισε να απομακρυνθεί ο πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Κελάφας, αν και δεν ήταν βάσει αρμοδιοτήτων ο καθ' ύλην αρμόδιος για τέτοιου είδους διαγωνισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα