Ελαφρώς ανοδικά οι ευρωαγορές – Απώλειες στη Burberry

Σε θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο πριν άνοδο 0,21% με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες προς διάφορες κατευθύνσεις.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 με άνοδο 0,42%, o DAX +0,15%, o CAC40 οριακά στο +0,01%, o

IBEX35 -0,14%, o FTSE MIB +0,74%

Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου με άνοδο πάνω από 1,3%. ΟΙ τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την ανηφόρα καθώς νωρίτερα το μπρεντ ενισχύθηκε πάνω από τα 77 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI διαπραγματεύονταν στα επίπεδα των 70,96 δολ/βαρέλι.

Στον αντίποδα, οι μετοχές των κλάδων ταξιδίων και ψυχαγωγίας με πτώση άνω του 1,6%, λόγω της αύξησης των ανησυχιών για γεωπολιτικές εντάσεις, αλά και εξαιτίας νέων αποτελεσμάτων. Η Compass με πτώση 5% μετά την ανακοίνωση ότι συναλλαγματικά θέματα είχαν επίπτωση στα τελευταία της αποτελέσματα.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Burberry έκανε βουτιά πάνω από 7%. Όπως έγινε γνωστό, η βρετανική εταιρεία πολυτελών ειδών έχασε έναν από τους μετόχους της, τον Albert Frere ο όμιλος του οποίου, Groupe Bruxelles Lambert, πούλησε ολόκληρο το μερίδιό του στην εταιρεία.

Η Banca Popolare dell'Emilia Romagna σημείωσε κορυφαίες επιδόσεις στην Ευρώπη με άνοδο 7%. Προηγουμένως ανακοίνωσε τα τελευταία του αποτελέσματα και έλαβε μια αναβάθμιση της μετοχής της.
Άνοδος 7% για την Imcd μετά την ανακοίνωση αύξηση 17% στα EBITA κατά το α' τρίμηνο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα