Εκτόξευση απόδοσεων στα αμερικανικά ομόλογα λόγω Fed

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, καθώς σημερινά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα έδειξαν ότι η πρόσφατη εμπορική αναταραχή ενδεχομένως να μην έχει επιβραδύνει τόσο το momentum της οικονομίας, αυξάνοντας τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ

σημειώνει άνοδο 4,9 μονάδων βάσης, στο 2,90% -το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου και η μεγαλύτερη άνοδος από τις 23 Ιουλίου.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 2,8 μ.β. στο 2,65%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 26 Ιουλίου, ενώ του 30ετούς σημειώνει άνοδο 5,9 μ.β. στο 3,06% -επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου.

Ο μεταποιητικός κλάδος των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ισχυρότερο ρυθμό τον Αύγουστο 2018, έπειτα από στασιμότητα τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η αμερικανική οικονομία θα διατηρήσει το momentum της καθώς βρίσκεται στο γ’ τρίμηνο του έτους, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed κατά τη συνεδρίασή της αυτόν τον μήνα.

Την ίδια ώρα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες των ΗΠΑ σημείωσαν οριακή αύξηση 0,1% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο.

Οι δαπάνες σε ιδιωτικά κατασκευαστικά έργα μειώθηκαν κατά 0,1%, ενώ σε δημόσια έργα σημείωσαν αύξηση 0,7%.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν την αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και τις επίμονες εμπορικές ανησυχίες.

Η τουρκική λίρα έχει χάσει τουλάχιστον το 40% της αξίας της από την αρχή του 2018, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές του τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, και την οικονομία της χώρας.

Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά και την Αργεντινή, που σήμερα ξεκίνησε συζητήσεις με το ΔΝΤ για μια συμφωνία εξπρές, με στόχο την άμεση εκταμίευση των 50 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτόξευση, Fed,ektoxefsi, Fed