Έκθεση των ρεκόρ η 27η Agrotica

Σε έκθεση των ρεκόρ αναδεικνύεται η φετινή Agrotica, που εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 4 του μηνός. Η έκθεση αποτελεί πραγματικό «sold out», με όλο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης να αξιοποιείται για τις ανάγκες της. Είναι ενδεικτικό ότι η 27η Agrotica καλύπτει συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, μέγεθος ενισχυμένο

κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, πετυχαίνοντας μια μοναδική επίδοση. Οι δε εκθέτες ανέρχονται σε 1.950 από 45 χώρες (άμεσοι και έμμεσοι) έναντι 1.503 το 2016 και 1.349 το 2014. Όπως έγινε γνωστό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της, ποτέ άλλοτε από το 1985 που ξεκίνησε η Agrotica δεν έχουν επιτευχθεί τέτοια μεγέθη, γεγονός που καθιστά τη φετινή διοργάνωση τη μεγαλύτερη της ιστορίας της, αλλά και την έκθεση που σημειώνει νέα ρεκόρ στο επίπεδο των κλαδικών διοργανώσεων της ΔΕΘ-Helexpo.

Στην 27η Agrotica αποτυπώνονται η καινοτομία και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής, καθώς και η προσπάθεια της γεωργίας να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και της περιφέρειας της χώρας μας. Μάλιστα, καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας, από όλη τη χώρα, ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, με παρουσία όλων των οίκων που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ). Επίσης συμμετέχει πλειάδα συνδέσμων, οργανισμών και φορέων, μεταξύ των οποίων, εκτός από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), που είναι και υποστηρικτές της έκθεσης.

Τις «πύλες» της φετινής Agrotica θα περάσουν πολλές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ενώ πολυάριθμα γκρουπ εμπορικών αποστολών αναμένονται από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην έκθεση θα βρεθούν επίσης περίπου 500 προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από 20 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Σε αυτούς περιλαμβάνονται γκρουπ ξένων επισκεπτών, οι οποίοι έρχονται μαζικά στην Agrotica. Μεγάλες οργανωμένες αποστολές πολλών χιλιάδων επισκεπτών αναμένονται και από όλη την Ελλάδα, καθώς εκδηλώνεται σημαντικό ενδιαφέρον για την έκθεση από αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών κα.

Keywords
Τυχαία Θέματα