Έκτακτα μέτρα προληπτικού χαρακτήρα και στην Ελλάδα μετά τις επιθέσεις

Έκτακτα μέτρα προληπτικού χαρακτήρα σε πρεσβείες, μέσα μαζικής μεταφοράς καιτο αεροδρόμιο, λαμβάνει και η Ελλάδα, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο της πόλης, αλλά και σε σταθμό του Μετρό

κοντά στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις.

Τα μέτρα προστασίας αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν πρόκειται για ενίσχυση μέτρων κινδύνου, αλλά καθαρά για μέτρα προληπτικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία ή οποιαδήποτε πληροφορία για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα, μέχρι αυτή την ώρα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη σύσκεψη, ενώ τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός έχουν προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σε μήνυμα που ανήρτησε στο twitter, εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο βελγικό λαό. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο βελγικό λαό. Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη», έγραψε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της χώρας» δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Όλγα Γεροβασίλη, καταδικάζοντας το «τυφλό» χτύπημα των τρομοκρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα