Εκπρόσωπος Ερντογάν: Όχι στο μπούλινγκ - Δεν θα ενδώσουμε σε απειλές

Προειδοποιήσεις κατά των ΗΠΑ, εκτοξεύει ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, με άρθρο του στην Daily Sabah υπό τον τίτλο "η αποφασιστικότητα της Τουρκίας".

"Οι ΗΠΑ ρισκάρουν να χάσουν συνολικά την Τουρκία. Το σύνολο της τουρκικής κοινής γνώμης είναι κατά των αμερικανικών πολιτικών οι οποίες προσβάλουν τις νόμιμες τουρκικές απαιτήσεις σε ζητήματα ασφάλειας". Αυτό αναφέρει ο Καλίν, ο οποίος συμπληρώνει

ότι "οι απειλές, οι κυρώσεις και το μπούλινγκ κατά της Τουρκίας δεν θα αποδώσουν, Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενδυναμώσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας".

Ο Καλίν παραδέχεται ότι οι απώλειες της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου είναι μια πρόκληση, όμως είναι μια πρόκληση που η Τουρκία είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει. "Το θέμα είναι μεγαλύτερο από έναν νομισματικό πόλεμο. Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις κατά δύο Τούρκων υπουργών ως αντίποινα για τον κατ' οίκο περιορισμό του πάστορα Μπράνσον, έχει ρίξει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις στο χαμηλότερο επίπεδο τους μέχρι στιγμής", προσθέτει ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

Οι δηλώσεις του Ιμπραήμ Καλίν, έρχονται μια μέρα μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να διπλασιάσει τους δασμούς στον τουρκικό αλουμίνιο και χάλυβα κατά 20% και 50% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα