Με 20 δισ. δολάρια, η Blackstone εξαγόρασε την Thompson- Reuters

Είναι η μεγαλύτερη επένδυση του επενδυτικού κολοσσού Blackstone και ένα deal που αλλάζει τις ισορροπίες στη Wall Street. Όπως προανήγγειλε χθες το Bloomberg, η Thomson Reuters αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά της Blackstone για την εξαγορά

πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της θυγατρικής της στον κλάδο των χρηματοοικονομικών δεδομένων έναντι 20 δισ. δολαρίων.

Έτσι η Blackstone «εισβάλλει» στο συγκεκριμένο πεδίο της Wall Street και ο ιδρυτής της, Stephen Schwarzman, συγκρούεται πλέον ανοιχτά με τον δισεκατομμυριούχο πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg.

Σύμφωνα με το deal, η Blackstone θα αποκτήσει ποσοστό 55% στη νεοσυσταθείσα εταιρεία «Financial & Risk», ενώ η Thomson Reuters θα διατηρήσει μερίδιο 45%, λαμβάνοντας 17 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 3 δισ. δολάρια θα είναι σε μετρητά και τα 14 δισ. δολάρια σε χρέος και προνομιούχες μετοχές που θα εκδώσει η νέα εταιρεία.

Τη διοίκηση της κοινοπραξίας θα αναλάβει ένα δεκαμελές συμβούλιο που θα αποτελείται από 5 εκπροσώπους της Blackstone και 4 εκπροσώπους της Thomson Reuters. Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο μετά το τέλος της συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα