Έκκληση ΔΝΤ σε G20 για «παύση πυρός» στον πόλεμο των δασμών

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για την παγκόσμια ανάπτυξη κρούει η Κριστίν Λαγκάρντ από τη συνεδρίαση των G20 που διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες.

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απηύθυνε δραματική προειδοποίηση προς τους παγκόσμιους οικονομικούς ηγέτες ότι το πρόσφατο κύμα εμπορικών δασμών πλήττει σημαντικά την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου, έκανε γνωστό πως παρουσιάζει στους υπουργούς Οικονομικών και τους Διοικητές των κεντρικών τραπεζών των G20 στο Μπουένος

Άιρες μια έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς τις επιπτώσεις των περιορισμών που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο παγκόσμιο εμπόριο.

«Υποδεικνύει σίγουρα τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στο ΑΕΠ, το οποίο στο χειρότερο σενάριο με τα τρέχοντα μέτρα κυμαίνεται από 0,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος σε παγκόσμια βάση», ανέφερε η Λαγκάρντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής Nicolas Dujovne.

Στο σημείωμα που προετοιμάστηκε για τους υπουργούς των G20, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να φθάσει στο 3,9% το 2018 και το 2019, ενώ οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί λόγω της κλιμακούμενης εμπορικής σύγκρουσης.

Η προειδοποίησή της ήρθε αμέσως μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν ότι, δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη «μακροοικονομική» επίδραση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα