Εκ παραδρομής παρακρατήθηκε 15% στα μερίσματα από εισηγμένες

Οι συνεχείς "πυροβολισμοί" με φόρους από την κυβέρνηση έχουν και συνέπειες καθώς τo τέταρτο Μνημόνιο "κούρεψε" εκ παραδρομής και τα μερίσματα εισηγμένων εταιρειών!

Μια μικρή αναστάτωση προκλήθηκε σε αρκετές χρηματιστηριακές καθώς ορισμένες εισηγμένες παρακράτησαν το 15% από τα μερίσματα, αλλά τελικά η εν λόγω διάταξη θα αφορά τα μερίσματα χρήσης 2016 και δεν θα ισχύσει αναδρομικά για τα μερίσματα της χρήσης του 2015.

Συγκεκριμένα,

αρκετοί μέτοχοι λ.χ της Aegean είδαν στους λογαριασμούς τους ότι, το καθαρό ποσό που δόθηκε ήταν 0,595 ευρώ, δηλαδή παρακρατήθηκε 15% από το συνολικό 0,70 ευρώ ανά μετοχή.

Η εισηγμένη εταιρεία θεώρησε ότι, το μέτρο θα εφαρμοστεί και για τα μερίσματα του 2015 και παρακράτησε το σχετικό ποσό, αλλά τελικά φέτος θα ισχύσει μόνο η φορολογία του 10%. Κάτι ανάλογο συνέβη και με την εταιρεία Μετκα- η οποία απέδωσε ποσό 0,102 ευρώ αν μετοχή από το συνολικό ποσό των 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Για την απόδοση των σωστών ποσών δεν πραγματοποιήθηκε κάποια ανακοίνωση, αλλά πιθανότατα τα ποσά θα επιστραφούν στους μετόχους με νέα κίνηση.

ΔΗ.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα