Είναι επίσημο: Η Αpple θα λανσάρει νέο iPad Pro με wireless φόρτιση και νέο iPad Mini

H Αpple είναι έτοιμη να λανσάρει ένα νέο iPad Pro με wireless φόρτιση και το πρώτο επανασχεδιασμένο iPad mini εδώ και έξι χρόνια, προσπαθώντας να βγει κερδισμένη από το αυξημένο ενδιαφέρον στις φορητές συσκευές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία με

έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο iPad Pro το 2022 και το iPad mini στο τέλος του 2021.

Τα iPad έγιναν βασικό μέρος του χαρτοφυλακίου της Apple το περασμένο έτος, αφού πολλοί χρήστες προσπαθούσαν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους εργασίας ή τηλεργασίας κατά τη  διάρκεια των lockdowns. Οι πωλήσεις των iPad επέδειξαν αύξηση 43% το τελευταίο εξάμηνο του 2020 σε σχέση με την ίδια προηγούμενη περίοδο το 2019. Οι αυξήσεις αυτές συνεχίστηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021 όταν οι ταμπλέτες επέφεραν έσοδα $7,8 δισ στην εταιρεία.

Η αξία της μετοχής της κατασκευαστή των iPad, Hon Hai Precision Industry επέδειξε αύξηση 0,9% το πρωί της Παρασκευής στην Ταϊπέι, ενώ η ανταγωνιστής της BYD Electronic International επέδειξε αύξηση 6,2% στο Χονγκ Κονγκ.

Για το νέο μοντέλο Pro μελετάται η επιστροφή στο ειδικό γυαλί στο πίσω μέρος, εν μέρει έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ασύρματη φόρτιση. Η στροφή αυτή θα φέρει τα iPad πιο κοντά στη μορφή των iPhones.

Η ασύρματη φόρτιση αντικαθιστά το σύνηθες καλώδιο φόρτισης με ένα επαγωγικό μέρος το οποίο διευκολύνει τη φόρτιση. Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο στα smartphones αλλά είναι σχετικά σπάνιο στις ταμπλέτες. Η Apple είχε λανσάρει την ασύρματη φόρτιση στα iPhone το 2017 και πέρυσι την ανανέωσε με την μαγνητική τεχνολογία MagSafe η οποία βελτιώνει το ρυθμό φόρτισης. 

Η εταιρεία δοκιμάζει ένα παρόμοιο MagSafe σύστημα για το iPad Pro. Η ασύρματη φόρτιση είναι πιο αργή από την κλασσική, αλλά το iPad θα έχει και τα κλασσικά ενσύρματα Τhunderbolt ports. 

Ως μέρος της προσπάθειάς της, η Apple δοκιμάζει και μια νεότερη τεχνολογία αποκαλούμενη reverse wireless charging, όπου οι χρήστες θα μπορούν να φορτίζουν τα iPhone ή τα άλλα γκάτζετ τους, τοποθετώντας τα απλά στην “πλάτη” του iPad Pro. Η Apple θα λανσάρει και ένα νέο, πιο λεπτό iPad για τους μαθητές το οποίο αναμένεται στις αγορές στο τέλος του έτους.

Διαβάστε ακόμα 

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Πώς οι ελληνικές πόλεις μετατρέπονται σε θερμικές νησίδες λόγω κλιματικής αλλαγής

Google: Χρειάστηκαν 16 μήνες για να ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία την Amazon 

Πληθωρισμός: Ρεκόρ δεκαετίας για τη… Γερμανία – Πού οφείλεται

Keywords
Τυχαία Θέματα