Είδες η ΔΕΗ; Βραχυκύκλωσε το ΚΥΣΟΙΠ

Πέρα από τα χρέη των πελατών της και το βραχυκύκλωμα που έχει προκαλέσει για το κλείσιμο της αξιολόγησης η ΔΕΗ φαίνεται ότι... έριξε την τάση συνολικά για τα ενεργειακά στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που έγινε τη Δευτέρα.

Όπως πληροφορείται το newmoney.gr, η συνεδρίαση δεν οδήγησε στην πολυαναμενόμενη απόφαση για την έγκριση του αναθεωρημένου προγράμματος του «παλαιού» Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), στο οποίο περιλαμβάνεται κατά τις πληροφορίες και η πώληση του 17% της ΔΕΗ.

Η κουβέντα συνεχίζεται στο πλαίσιο των συνολικών διευθετήσεων για τα ζητήματα της ενέργειας και το ρόλο που θα έχουν ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείο.

Κυβερνητικά στελέχη αποδίδουν τη δυστοκία καθαρά σε διαδικαστικούς λόγους και τονίζουν ότι το ΚΥΣΟΙΠ θα ξανασυνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να λάβει αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης η κυβέρνηση αποφεύγει να πιει το «πικρό» (για την κομματική της πελατεία) ποτήρι των ιδιωτικοποιήσεων.

Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον καθώς ορισμένοι βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν το σενάριο ότι το 17% της ΔΕΗ θα φύγει από το ΤΑΙΠΕΔ και θα «σωθεί» από την ιδιωτικοποίηση καθώς το ποσοστό αυτό θα περάσει στο Υπερταμείο στο οποίο υπάρχει πάντα το παράθυρο της ιδιωτικοποίησης.

Ως γνωστόν, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης έχει αντιταχθεί στο ενδεχόμενο πώλησης ποσοστού της Δημόσιας Εταιρείας Ηλεκτρισμού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και είχε έρθει σε σύγκρουση για το θέμα αυτό με τον πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ -και νυν υφυπουργό Οικονομίας- κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.

Βεβαίως οι πληροφορίες από τις διαπραγματεύσεις λένε ότι το θέμα της ΔΕΗ έχει ήδη κριθεί (αναφορικά με την πώληση του 17% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) επομένως ένα μέρος του «δράματος» ίσως να είναι για το θεαθήναι.

Πάντως, «κωμωδία ή δράμα, η υπόθεσις έχει ψωμί» που έλεγε κι ένα παλιό τραγουδάκι...

Keywords
Τυχαία Θέματα