Εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ ανά άνεργο-πρώην εργαζόμενο της On Telecoms

Εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε μισθωτό της επιχείρησης με την επωνυμία «On Telecoms–Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών» που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας, λόγω επίσχεσης ή έχει λάβει καταγγελία σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα

ανέργων του ΟΑΕΔ.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά από:
α) Την προσκόμιση καταλόγου από τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας με την επωνυμία «ON Telecoms–Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών», στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία:
i. Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.
ii. Ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητάς του ή ο αριθμός διαβατηρίου του, εάν πρόκειται για αλλοδαπούς.
iii. Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής ασφάλισής του (ΑΜΚΑ).
iv. Ο αριθμός του φορολογικού μητρώου του (ΑΦΜ).
v. Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN).
β) Σχετικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με την επιχείρηση και η ιδιότητα του ανέργου.
Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα