ΕΕ: Εξετάζει την άρση ασυλίας της Λε Πεν για κατάχρηση κονδυλίων

Αμεσο κίνδυνο άρσης της ασυλίας της πριν τον β' γύρο των των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αντιμετωπίζει η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν, καθώς, ώστε να διερευνηθεί αν καταχράστηκε ευρωπαϊκά κονδύλια που χρησιμοποίησε για την αμοιβή βοηθών του κόμματός της.

Γάλλοι δικαστές έχουν ζητήσει από το ευρωκοινοβούλιο να άρει την ασυλία της Λε Πεν που είναι και η ίδια ευρωβουλευτής, ώστε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για το θέμα, μεταδίδει το Reuters.

Η εξέταση της Λε Πεν

από το Σώμα μπορεί να γίνει στις αρχές Μαΐου, πριν τον α' γύρο που, σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, θα περάσει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.

Το ευρωκοινοβούλιο έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στη Λε Πεν για κακοδιαχείριση κονδυλίων. Από τον Φεβρουάριο ο μηνιαίος μισθός της από την ΕΕ έχει κοπεί κατά το ήμισυ, σε περίπου 3.000 ευρώ, ενώ έχουν κοπεί και επιδόματα.

Τον περασμένο Μάρτιο, είχε αρθεί η ασυλία της, ώστε να γίνει έρευνα αφού η Γαλλίδα υποψήφια είχε ποστάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με πράξεις βίας από μέλη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους – κάτι που θεωρείται ποινικό αδίκημα στη Γαλλία και μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα