«Εμπάργκο» Μπράνσον σε επενδύσεις από Σαουδάραβες λόγω Κασόγκι

Ο ισχυρός άνδρας της Virgin ανακοίνωσε ότι αναστέλλει επ' αόριστον τις συνομιλίες που έχει με Σαουδάραβες για μια επένδυση ύψους 1 δισ. δολ., εξαιτίας του θρίλερ με την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι που λέγεται ότι συνελήφθη από σαουδαραβικές μυστικές υπηρεσίες, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Η επένδυση που συζητούσε ο Μπράνσον

με τους Σαουδάραβες αφορά τις διαστημικές εταιρείες της Virgin.

«Αυτό που συνέβη στην Τουρκία με την εξαφάνιση του δημοσιογράφου, αν αποδειχθεί αληθές, θα αλλάξει σίγουρα τη δυνατότητα ημών των Δυτικών να κάνουμε μπίζνες με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας», είπε ο Μπράνσον χαρακτηριστικά.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που διατηρούσε επί σειρά ετών σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, είχε γράψει πολλά επικριτικά άρθρα για τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας και για τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Τον είδαν τελευταία φορά ζωντανό στο προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Πέρυσι, η κυβέρνηση του βασιλείου είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να επενδύσει συνολικά 1 δισ. δολ. στην Virgin Galactic, που επικεντρώνεται στον διαστημικό τουρισμό και στην Virgin Orbit, που ετοιμάζει την εκτόξευση μικρών δορυφόρων στο διάστημα.

Παράλληλα, ο Μπράνσον ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από διευθυντής δύο τουριστικών έργων στη Σ. Αραβία, που έχουν στόχο να μετατρέψουν σε πολυτελή θέρετρα κάποια νησιά στην Ερυθρά Θάλασσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα