Δυσοίωνο το μέλλον για τη στερλίνα - Πτώση 6% μέχρι τέλος του έτους προβλέπουν οι αναλυτές

Ακόμα πιο κάτω από το χαμηλό τριάντα ετών στο οποίο βρέθηκε η λίρα στον απόηχο του Brexit αναμένεται να βρεθεί το βρετανικό νόμισμα, σύμφωνα με όλους σχεδόν τους αναλυτές που έχουν αλλάξει τις προβλέψεις τους μετά το δημοψήφισμα.

Από τις 36 νέες προβλέψεις που έκανε σε έρευνα του το Bloomberg, οι 32 αναφέρουν πως η στερλίνα θα βρεθεί στο τέλος του έτους στο 1,30 δολ.

ή πιο κάτω από αυτό με μόνο δύο προβλέψεις αν κάνουν ρόλο για ράλι.

Σύμφωνα πάντως με τις μέσες εκτιμήσεις η στερλίνα αναμένεται να φθάσει ακόμα πιο κάτω στο 1,25 δολ.

Αυτό είναι 6% πιο κάτω από το επίπεδο των 1,3277 δολ. που βρέθηκε η λίρα την Παρασκευή.

Ακόμα και μετά από ένα διήμερο ράλι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η λίρα βρέθηκε ακόμα κάτω από το 11% έναντι του δολαρίου από τότε που έκλεισαν οι κάλπες στις 23 Ιουνίου και το αποτέλεσμα έδειξε Brexit.

Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε περαιτέρω πτώση την Πέμπτη και την Παρασκευή όταν ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney προανείγγειλε μέτρα χαλάρωσης μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις του Brexit.

«Η λίρα θα συνεχίσει να φέρει το βαρύ φορτίου του αποτελέσματος του Brexit», δήλωσε ο Roberto ​​Mialich, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος της UniCredit SpA στο Μιλάνο, ο οποίος προβλέπει ότι στο τέλος του έτους η λίρα θα βρίσκεται στο 1,20 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα