Δυο βήματα μπρος, ένα πίσω κάνει η Βρετανία για το brexit

Με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές, ο υπουργός Οικονομικών της βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει ότι διαμορφώθηκε συναίνεση γύρω από μια τριετή φάση μετάβασης στο πλαίσιο του brexit, κατά την οποία ελάχιστα θα άλλαζαν στις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως το 2019, όταν οι δύο πλευρές θα χωρίσουν τους δρόμους τους επίσημα.

Αλλά αυτό το όνειρο της αρμονίας σβήστηκε σχεδόν αμέσως. Ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ χρησιμοποίησε μια συνέντευξη που έδωσε στους Sunday Times

για να ρίξει "κρύο νερό" στους ισχυρισμούς του Φίλιπ Χάμοντ ότι ο ίδιος και άλλοι σημαίνοντες υπουργοί είχαν μαλακώσει και συμφώνησαν να επιτρέψουν την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων να διαρκέσει πέρα ​​από τις διετείς διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος της Μέι, Τζέιμς Σλακ,, δήλωσε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η ελεύθερη κυκλοφορία θα λήξει τον Μάρτιο του 2019 και ότι θα ήταν "λάθος" να υποδείξουμε "ότι η ελεύθερη κυκλοφορία θα συνεχιστεί όπως είναι τώρα". Είπε επίσης ότι η θέση της πρωθυπουργού για την περίοδο εφαρμογής της συμφωνίας "είναι πολύ σαφείς και γνωστές: δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να πάμε στο γκρεμό".

Keywords
Τυχαία Θέματα