ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ζητούμενο η διάσπαση των 572 μονάδων για φυγή προς το ορόσημο των 600

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος*

Με αγκίστρι δίχως δόλωμα προσπαθεί να ψαρέψει ο Γενικός Δείκτης την ανοδική κίνηση προς τις 580 μονάδες προκαλώντας εδώ και μέρες γκρίνια πέριξ των 572 με 545 μονάδων, καθώς φυσιολογικά με τέτοιο τζίρο και τέτοια ασταθή οικονομικά δεδομένα τίποτα δε φαίνεται να «τσιμπάει» στο βραχυχρόνιο ορίζοντα πέραν των τραπεζικών «καρχαριοειδών» όπου μπορούν όμως να σε τραβήξουν έως και -25% βαθύτερα (ΕΥΡΩΒ από τα 0,538€ στα 0,401€).

Διαγραμματικό ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η αποτύπωση μιας ανοδικής ή καθοδικής διάσπασης σε επίπεδο

ημερήσιου κλεισίματος των προαναφερόμενων διαγραμματικών επιπέδων των 572 ή 545 μονάδων με τη συνήθη επιβεβαίωση ενός αυξημένου όγκου συναλλαγών. Έτσι ενώ η ανοδική τμήση των 572 μονάδων θα φέρει πολύ γρήγορα το Γενικό Δείκτη προς το ορόσημο των 600 μονάδων η καθοδική διαφυγή από τις 545 μονάδες θα επιφέρει καίριο πλήγμα στο στρατόπεδο των Bulls καθώς θα βάλει stop στις σκέψεις ανοδικής ανάτασης οδηγώντας τους σε άμεσες ρευστοποιήσεις προς την ισχυρή ζώνη στήριξης των 517 με 510 μονάδων.

Ελαφρώς αρνητικές είναι οι μέχρι τώρα οι ενδείξεις των περισσοτέρων τεχνικών δεικτών στο daily chart τιμών.

Ο γνωστός Relative Strength Indicator (RSI) σε όλη την προσπάθεια του Γενικού Δείκτη στις τελευταίες 21 συνεδριάσεις να ανέβει προς τις 580 μονάδες δε μπόρεσε να δραπετεύσει ούτε άνω των 50 μονάδων μέτρησής του αλλά ούτε άνω του απλού κινητού του μέσου 100 ημερών παρουσιάζοντας χαρακτηριστική ανοδική άπνοια.

Η διαφορά (spread) που σχηματίζεται μεταξύ των δύο τεχνικών δεικτών του Directional Index (DI) έχει να περάσει σε θετικό έδαφος από τη 10η Ιουνίου, όπου και αποχαιρέτησε ο

Γενικός τις 650 μονάδες συνεχίζοντας να δίνει ενδείξεις αδυναμίας των αγοραστών να τραβήξουν το ανοδικό άρμα υψηλότερα. Επίσης ο Random Indicator (RWI) ενώ βάδιζε με το αγοραστικό σήμα από τις 538 μονάδες στις 2 Αυγούστου και πιο συγκεκριμένα στις 560 μονάδες έδωσε αντιστροφή σε πτωτικό. Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα Bollinger Bands των Fibo 21 ημερών με τυπική απόκλιση 0,6 καθώς στις τελευταίες μέρες έχουν στενέψει αρκετά προϊδεάζοντας για επερχόμενη μεγάλη κίνηση δίχως μέχρι στιγμής όμως να έχουν προδικάσει το πρόσημο της τάσης.

* Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης - Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα