ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ο ΓΔ δοκιμάζει δυνάμεις στις 635 – 650 μονάδες

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος*

Μετά το θετικό διαγραμματικό πάτημα στο ψυχολογικό όριο αντίστασης των 600 μονάδων ο Γενικός Δείκτης δοκιμάζει τις δυνάμεις του πάνω στην επόμενη ισχυρή αντίσταση των 635 με 650 μονάδων δίχως μέχρι τώρα να έχει την «κυρίαρχη» είδηση, που θα τον σπρώξει άνω του εν λόγω επιπέδου. Η ενεργοποίηση λοιπόν της είδησης είναι πολύ πιθανό να ωθήσει το Γενικό Δείκτη προς την περιοχή των 680 μονάδων βάζοντας ως τελικό στόχο την κορυφή του περασμένου Οκτωβρίου στις 730 μονάδες περίπου. Στην

αντίθετη περίπτωση, που ο Γενικός Δείκτης μέσα στην αναμονή της είδησης παρουσιάσει εμφανή σημάδια άρνησης διαπέρασης των 15 μονάδων που μεσολαβούν μεταξύ των 635 με 650 μονάδων τότε θα πρέπει πρακτικά να εκδηλώσει ένα καθοδικό κύμα αποφόρτισης των ημερήσιων κυρίως ταλαντωτών προς τη ζώνη στήριξης των 600 με 588 μονάδων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει στις επόμενες συνεδριάσεις η συμπεριφορά των συστημικών τραπεζικών τίτλων καθώς έχουν πλησιάσει αισίως σε μια συνολική κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 11,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το στοιχείο αυτό έχει αρχίσει και κτυπάει λίγο στα αυτιά των οικονομικών αναλυτών, καθώς οι υπό capital controls τράπεζες παραμένουν με τα περισσότερα προβλήματά τους (κόκκινα δάνεια, πτωτική τάση καταθέσεων ) να είναι ακόμα «απλωμένα».

Γενικά πάντως με την πλήρωση της θετικής αξιολόγησης και μιας «καλής» λύσης για το χρέος της χώρας η ανοδική κίνηση φαίνεται να έχει όρια έως το επίπεδο των 720 με 745 μονάδων. Από εκεί και πάνω θα πρέπει να βοηθήσει και η ανάταση στα πραγματικά νούμερα της ελληνικής οικονομίας κάτι που μέχρι στιγμής και με βάση τα μακροοικονομικά στοιχεία φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός μιας που πλησιάζει και το καλοκαιράκι..

*Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης - Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα