Δυναμική είσοδος της Tesco στην αγορά των discount

Μετά από μια δεκαετία απωλειών σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς λόγω της ραγδαίας ανόδου των discount σούπερ μάρκετ, η μεγαλύτερη αλυσίδα τη Βρετανίας ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση, καθώς την Τετάρτη η Tesco ετοιμάζεται να ανοίξει τα δικά της εκπτωτικά σούπερ μάρκετ υπό την επωνυμία «Jack’s».

Aldi και Lidl έχουν συνδυασμένο μερίδιο αγοράς 13,1% αφού το διπλασίασαν την περίοδο 2013-2018.

Η Tesco

ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 1,9% για το διάστημα των 12 εβδομάδων έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων βρετανικών σούπερ μάρκετ τις έχει η αλυσίδα Asda με αύξηση πωλήσεων 3,1% μπροστά από τα Morrison που σημείωσαν αύξηση 3%.

Η Sainsbury’s, που συμφώνησε να εξαγοράσει την Asda ώστε να γίνει ο Νο1 παίκτης στην αγορά και που ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στην Tesco, ήρθε τελευταία με αύξηση πωλήσεων 1,6% την ίδια περίοδο.

Στο μεταξύ, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκε κατά 3,8% κατά το διάστημα των τελευταίων 12 εβδομάδων με μεγαλύτερη ζήτηση σε αλκοόλ, αναψυκτικά και παγωτά λόγω του ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση τα μεγάλα σούπερ μάρκετ απώλεσαν μερίδιο αγοράς προς όφελος της Aldi και της Lidl, οι οποίες είδαν αύξηση πωλήσεων της τάξης του 13,9% και του 8,3% αντιστοίχως.

Keywords
Τυχαία Θέματα