Δραγασάκης: Οι τράπεζες να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες σε χορηγίες και διαφημίσεις

Αναφέρει ότι η κυβέρνηση «προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα»

Να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις καλεί ο Γιάννης Δραγασάκης τις διοικήσεις των τραπεζών και των υπόλοιπων φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα,

με αφορμή την υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών, που είδε τος «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τονίζει χαρακτηριστικά πως «για μία ακόμη φορά» καλεί τις διοικήσεις των τραπεζών να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις μέχρι το επίπεδο του τελικού αποδέκτη.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση «προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα».

Σημειώνεται πως σε στους τρεις δημοσιογράφους που συνελήφθησαν μετά από πολύμηνη παρακολούθηση ο εισαγγελέας άσκησε σήμερα ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία, καθώς και για δωροδοκία. Επιπλέον στον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Και οι τρεις πάντως πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα