Διστακτική άνοδος στη Wall Street μετά το sell-off στα ομόλογα

Οριακή άνοδος καταγράφει η Wall Street αυτήν την ώρα, καθώς η δράση μεταφέρεται και πάλι στις μετοχές, μετά το sell-off που επικράτησε χθες στα ομόλογα.

Το αμερικανικό 10ετές βρέθηκε χθες σε υψηλό επταετίας, απορροφώντας την πλειοψηφία των αγοραστών, οδηγώντας σε πτώση τις μετοχές. Σήμερα ωστόσο εγκαταλείπουν την risk-off επιλογή των ομολόγων, επιχειρώντας άνοδο στις χρημαματαγορές της Νέας Υόρκης. Παρ' όλα αυτά η προσοχή παραμένει στα ομόλογα, με έναν ενδεχόμενο δεύτερο γυρό sell-off να "παραμονεύει"

πάντα.

Στο επίκεντρο παραμένουν και τα γεωπολιτικά, καθώς η Κορέα απειλεί να "τινάξει στον αέρα" τη συνάντηση με ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,7% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, σημειώνοντας άνοδο για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Εν τω μεταξύ, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 3,7% τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 3,6% τον Μάρτιο. Οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν (για έναρξη τους επόμενους μήνες) κατέγραψαν απώλειες 1,8%. Τον Μάρτιο είχαν πραγματοποιήσει άλμα 4,1%.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται 0,07% υψηλότερα στις 24.723 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,2% στις 7.366 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,18% στις 2.716 μονάδες.

Εμπορεύματα/Συνάλλαγμα/Ομόλογα

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,7% στα 70,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,14% στα 1.288 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1793 δολάριο/ευρώ, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο επίπεδο του 3,06%.

Keywords
Τυχαία Θέματα