Δισεκατομμύρια μοιράζει ο Ερντογάν εν όψει των εκλογών

Από ένα ζευγάρι επιταγών αξίας $250, που πήγαιναν σε 12 εκατομμύρια συνταξιούχους, τώρα υπάρχουν φοροαπαλλαγές, χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων, πακέτα διαγραφής χρεών και άλλα, με τα οποία η κυβέρνηση του προέδρου Recep Tayyip Erdogan ξεκινάει όλες τις προσπάθειες καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει τη νίκη στις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Οι δαπάνες έρχονται σε ένα πλαίσιο οικονομικής πίεσης που για πρώτη φορά μοιάζει πιθανό να απειλήσει την εκλογική υποστήριξή του.

Περίπου οι μισοί Τούρκοι λένε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι η οικονομία, από περίπου 12% που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε τον Απρίλιο από την MetroPoll Arastirma. Οι προοπτικές είναι απίθανο να βελτιωθούν: μόνο το 16% πιστεύει ότι η αξία της λίρας, το πιο αξιόπιστο καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση της οικονομίας, θα ενισχυθεί έναντι του δολαρίου στην πορεία προς τις κάλπες, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

"Τα πάντα γίνονται όλο και πιο ακριβά κάθε ημέρα", δήλωσε ο 60χρονος συνταξιούχος Mehmet Guler, ο οποίος δήλωσε ότι η οικογένειά του αισθάνεται την πίεση των ποσοστών πληθωρισμού που έχουν διψήφια νούμερα για περισσότερο από εννέα μήνες, την έλλειψη θέσεων εργασίας και τον αγώνα για να τα βγάλουν πέρα. "Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι καθώς αναγκαζόμαστε να καθίσουμε στο σπίτι και να φτιάχνουμε τσάι όλο το πρωί."

Keywords
Τυχαία Θέματα