Διπλό "στραπάτσο" της May από Μodi και Tata Group

H πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May φαίνεται πως έπαθε διπλό στραπάτσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ινδία. Κοντραρίστηκε με τον Ινδό ομόλογό της Narendra Modi για τους μεταναστευτικούς κανόνες, ενώ δεν κατάφερε να κανονίσει συνάντηση με στελέχη της Tata Group.

Ο Modi κάλεσε τη Βρετανία να υποστηρίξει περισσότερους Ινδούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια, όταν μίλησε στο πλάι της May στο Νέο Δελχί.

Τα σχόλια του Modi υπογραμμίζουν τις

πολύχρονες διαφορές μεταξύ της Ινδίας και της Βρετανίας για τους περιορισμούς στις φοιτητικές βίζες, οι οποίοι θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Μετανάστευσης, και περιόρισαν τους Ινδούς φοιτητές στα πανεπιστήμια κατά 50%. Αυτή η διαφωνία αποτελεί και ενδεικτικό των δυσκολιών που θα έχει να ξεπεράσει η May μετά το Brexit.

Παράλληλα η May ανέφερε πως δεν μπόρεσε να κανονίσει συναντήσεις με στελέχη της Tata Group, της οποίας οι 4.000 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο στη Βρετανία αντιμετωπίζουν αβέβαιο εργασιακό μέλλον, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση μέρους ή ολόκληρης της δραστηριότητάς της στη χώρα, τον περασμένο Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα