Δημοσιεύτηκε "κατευναστικό" προσχέδιο της ΕΕ για την παραμονή της Βρετανίας

Ο Donald Tusk δημοσίευσε ένα προσχέδιο συμφωνίας το οποίο αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει τα αιτήματα του πρωθυπουργού David Cameron για αλλαγές στην Ευρώπη, και να προετοιμάσει το έδαφος για το δημοψήφισμα παραμονής ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

Το κείμενο δεν αντιπροσωπεύει μία τελική συμφωνία αλλά αποτελούν τη βάση για μία συμφωνία η οποία θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες,

στο τέλος του μήνα.

Το προσχέδιο καλύπτει τις τέσσερις περιοχές που θέλει να μεταρρυθμίσει ο Cameron: τα όρια στα επιδόματα των αλλοδαπών εργαζομένων στη Βρετανία, τις διασφαλίσεις για τις χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης, τα μέτρα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, και μέτρα ενίσχυσης των κρατικών κοινοβουλίων.

Προωθώντας την ιδέα μεταρρύθμισης της ΕΕ μετά από την ανακοίνωση του σχεδίου του για δημοψήφισμα από το 2013, ο Cameron θα προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία στις 18 και 19 Φεβρουαρίου έτσι ώστε να υποστηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στο μπλοκ. Πρέπει να πείσει τις 27 υπόλοιπες χώρες να υποστηρίξουν την πρότασή του.

Ο Tusk, πάντως, "τουίταρε" πως υπάρχουν ακόμη προβλήματα που δεν έχουν λυθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα