Δημόσια συγγνώμη από τη Burger King για τη σεξιστική προσφορά προς τις Ρωσίδες

Η αλυσίδα είχε υποσχεθεί αμοιβή σε χρήμα και σε...μπέργεκρ, σε όποια Ρωσίδα μείνει... έγκυος από παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Σε δημόσια συγγνώμη προχώρησαν τα Burger King μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η διαφήμισή τους στη Ρωσία, που πρόσφερε χρηματική αμοιβή και δωρεά μπέργκερ εφ’όρου ζωής σε όποια γυναίκα μείνει έγκυος από παίκτη του Μουντιάλ.

Υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χαρακτήρισαν ως σεξιστική και εξευτελιστική, καθώς προέτρεπε τις Ρωσίδες να κάνουν παιδιά με τους ποδοσφαιριστές καθώς θα πάρουν «τα καλύτερα ποδοσφαιρικά γονίδια» και «θα εξασφαλίσουν την επιτυχία της ρωσικής ομάδας για τις επόμενες γενιές».

Η διαφήμιση αποσύρθηκε την Τρίτη από τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων δικτύωσης της Burger King, αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί στους λογαριασμούς χρηστών.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη στο Associated Press, η γνωστή αλυσίδα αναφέρει: «Λυπούμαστε για την σαφώς προσβλητική διαφήμιση που ξεκίνησε online η ομάδα μας στη Ρωσία» και συμπληρώνει πως η διαφήμιση αυτή «δεν συνάδει με το σήμα μας ή τις αξίες μας και λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά τέτοιου είδους δραστηριότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα