Δημοπρασία ιταλικών ομολόγων ύψους 6 δισ. ευρώ το μεσημέρι

Εχουν περάσει τα χειρότερα για τα ιταλικά ομόλογα; Η σημερινή μέρα μπορεί να δώσει κάποιες απαντήσεις σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα για την τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς το ιταλικό Δημόσιο πραγματοποιεί δημοπρασία ομολόγων 5ετούς, 10ετούς και 7ετούς διάρκειας.

Συγκεκριμένα, δημοπρατούνται 5ετείς τίτλοι ύψους 1,75 δισ. ευρώ, 10ετή ομόλογα ύψους 2,25 δισ. ευρώ και 7ετή (λήξης 2025) με στόχο να αντληθούν 2 δισ. ευρώ. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 ώρα Λονδίνου (12:00 ώρα Ελλάδος) και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά 30 λεπτά αργότερα

Η

προσοχή στρέφεται κυρίως στη δημοπρασία των 5ετών και των 10ετών τίτλων.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η δημοπρασία είναι πιθανόν να βρει στήριξη από το γεγονός της εξαγοράς ομολόγων 18,5 δισ. ευρώ την Παρασκευή. Η Intesa Sanpaolo SpA είναι ο βασικότερος επενδυτής σε αυτό το ομόλογο και οι εγχώριες τράπεζες συνήθως επανεπενδύουν μετά την ωρίμανση των ομολόγων. Παράλληλα, οι επενδυτές μπορεί να χρησιμοποιήσουν την πώληση ως μια ευκαιρία μεγαλύτερων αγορών από αυτές που μπορούν τώρα, στη δευτερογενή αγορά.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, τα ιταλικά ομόλογα κατευθύνονται ολοταχώς προς τις μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με τους τίτλους άλλων χωρών και οι παθητικοί επενδυτές θα αναγκαστούν να αναδιαρθρώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Τα ιταλικά ομόλογα έχουν τις υψηλότερες αποδόσεις από όλα τα άλλα κρατικά ομόλογα πλην της Ελλάδας.

Και οι 5ετείς και οι 10ετείς τίτλοι που δημοπρατούνται πουλήθηκαν τελευταία φορά στις 27 Απριλίου, όταν το 5ετές σημείωσε πτώση στη ζήτηση κατά 1,36 φορές από 1,78 προηγουμένως και overbidding της ταξης του ενός σεντ.

Ο 10ετής τίτλος εμφάνισε ελαφρώς μεγαλύτερη ζήτηση με την αναλογία προσφοράς – κάλυψης να αυξάνεται στι 1,38 από 1,30 και overbidding πέντε σεντς.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία πούλησε την Τρίτη εξάμηνα έντοκα ύψους 5,5 δισ. ευρώ με ποσοστό κάλυψης 1,19, που είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2010. Η απόδοση κινήθηκε στο 1,213%. Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, στα τέλη Απριλίου, η απόδοση ήταν αρνητική, της τάξεως του -0,421%.

Keywords
Τυχαία Θέματα