Δημοφιλής τραγουδίστρια διαθέτει ηλεκτρονικά το νέο της δίσκο, και πληρώνεται με bitcoin

Οι οπαδοί της Bjork μπορούν τώρα να αγοράσουν την τελευταία της δουλειά χρησιμοποιώντας bitcoin.

Έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία ενός άλμπουμ γραμμένο σε στούντιο (Biophilia) με τη μορφή μιας διαδραστικής εφαρμογής, η Ισλανδή πρωτοπόρα τραγουδίστρια πωλεί την επερχόμενη Utopia online, και τη διαθέτει με χρήση ηλεκτρονικών νομισμάτων όπως το bitcoin, που είναι αποδεκτό ως πληρωμή. Ακολουθεί μια συμφωνία που περιλαμβάνει

την δισκογραφική της εταιρεία One Little Indian και την Blockpool, που έχει έδρα το Λονδίνο, κι η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία blockchain (ψηφιοποιημένο δημόσιο κατάλογο όλων των συναλλαγών κρυπτογράφησης).

Εκείνοι που προ-παραγγέλνουν το άλμπουμ, θα λάβουν 100 αποκαλούμενες AudioCoins που μπορούν να κατατεθούν σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια, να ανταλλάσσονται με άλλα ψηφιακά νομίσματα ή να χρησιμοποιούνται για να αγοράσουν περισσότερη μουσική.

Η δισκογραφική εταιρεία της Bjork λέει ότι αποφάσισε να δεχτεί ψηφιακά νομίσματα μετά από απαίτηση των φανατικών θαυμαστών της τραγουδίστριας.

Ο Derek Birkett της One Little Indian ανέφερε σε ένα e-mail ότι εκπλήσσεται από το ενδιαφέρον που δημιουργείται και τον "αριθμό των οπαδών που έχουν κάνει παραγγελίες" χρησιμοποιώντας μη παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα