Δημ. Τζανακόπουλος: «Περιμέναμε πρώτα να επιβεβαιωθεί η είδηση για τις δηλώσεις Ερντογάν»

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη χθεσινή αναφορά του - ότι δε σχολιάζει ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις, σχετικά με τις νέες δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης - έδωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε, «η ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται πάντα σε επιβεβαιωμένα γεγονότα. Ειδικά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, η δέουσα στάση προϋπέθετε την επιβεβαίωση της είδησης και φυσικά

την επίσημη μετάφραση».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε μετά το πέρας της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τον επέκριναν ιδιαίτερα, λέγοντας ότι «τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται ούτε για παιχνίδια, ούτε για διαγωνισμό ατάκας». «Χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα, αρετές τις οποίες στερείται η ΝΔ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε κάθε περίπτωση, είπε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια και σαφή θέση της χώρας στο ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης. Θέση η οποία έχει επαναληφθεί σε όλους τους τόνους τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών.

«Επαναλαμβάνουμε: Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση» κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα